RCVRY RUN

(recovery run)

image004

Lopen met en na kanker

Mentale en fysieke aanslag

Op het moment dat je  de diagnose kanker krijgt, kom je in een achtbaan terecht van onderzoeken, bestralingen, chemokuren en ziekenhuisopnames. Dit pleegt niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal een aanslag op je conditie en uithoudingsvermogen. En dat terwijl een goede conditie nu belangrijker is dan ooit. Lichamelijk om de verschillende behandelingen zo goed mogelijk te doorstaan. Mentaal om alles even van je af te kunnen zetten.

Rustig aan doen of bewegen

Tot voor kort was het advies bij kanker dat je rustig aan moest doen, zowel tijdens als na het behandeltraject. Nu moedigen medici bewegen juist aan. Het wordt steeds duidelijker uit ervaring én onderzoek dat bewegen de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten kan verbeteren. Daarnaast zorgt fysieke inspanning voor mentale ontspanning. Je leert je lichaam weer stap voor stap te vertrouwen en hopelijk weer van je lijf te houden.

RCVRY RUN trainingen

Voor de RCVRY RUN trainingen werk ik samen met Miranda Boonstra en Marian Freriks (runspiration vitaliteitscoaching). Miranda Boonstra is de grondlegger van deze samenwerking, zij begeleidt al twee groepen in Nijmegen. Vanaf het moment dat er voldoende aanmeldingen zijn start ik met trainingen voor (ex-)borstkanker-patiënten in het FBK-stadion in Hengelo. Voor aanmeldingen of informatie mail info@itm-running.nl